Max Verstappen reageert scherp op ‘sandbagging-uitspraken’ van George Russell: “Ook wij doen gewoon ons best”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen reageert op de uitspraken van George Russell, die beweert dat ze bij Red Bull het volledige potentieel van de auto nog niet laten zien.

Ondanks het feit dat Red Bull de eerste drie races van het seizoen gedomineerd heeft denkt George Russell dat we het strafste nog moeten zien van de formatie uit Milton Keynes, dat vertelt hij in de ‘BBC Chequered Flag’ podcast.

“Ze houden zich zeker en vast in,” aldus Russell. “Ik denk dat ze bijna beschaamd zijn om hun volledige potentieel te tonen want hoe sneller zij zijn, hoe harder de sport zal proberen om hen af te stoppen op de een of andere manier.”

Volgens Max Verstappen is dat onzin, hij zegt dat het niet nodig was om hard te pushen in Melbourne omdat hij zijn banden wilde sparen.

“Ik denk sowieso dat ze eigenlijk niets kunnen doen”, zei Verstappen. “Ik bedoel, we proberen gewoon het beste te doen met de ontwikkeling van de auto, maar het gaat ook om pace management.”

“We wisten niet echt, ik denk dat niemand echt wist hoe lang die harde band zou meegaan, dus het gaat erom dat we hem gewoon thuis brachten, want we hadden een beetje meer tempo dan de anderen, denk ik.”

“Het is niet nodig om een halve seconde per ronde te winnen en je banden tot het einde te vernielen, want je weet maar nooit, er kan een safety car komen, rode vlaggen, zoals nu. Dus ja, het is niet nodig om dat allemaal te riskeren.”

Tijdens de eerste ronden van de race verloor Verstappen zijn plaats aan beide Mercedessen maar daar maakte hij zich naar eigen zeggen weinig zorgen over gezien het voordeel in tempo dat de Red Bull heeft ten opzichte van Mercedes.

“Ik was ook gewoon vrij voorzichtig, in de eerste ronde”, legde Verstappen uit. “Ik wilde niet het risico lopen om schade op te lopen en de auto’s achter me waren echt agressief, wat terecht is, ze wisten dat ze niet snel genoeg waren, dus de enige kans die ze hadden was de eerste ronde en daar profiteerden ze van.”