Charles Leclerc: “Er hing begin 2020 een zeer vreemde sfeer bij Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Na een moeilijk seizoen in 2020 kijkt Charles Leclerc er naar uit om met Carlos Sainz als nieuwe teamgenoot dit jaar een beter seizoen te beleven. De Monegask blikt tegenover de officiële F1-website echter nog een keer terug op het erg teleurstellende seizoen 2020.

“Er hing een zeer vreemde sfeer bij Ferrari, zeker toen we begin 2020 beseften dat de situatie waarin we verkeerden veel slechter was dan wat we verwacht hadden, het was niet geweldig,” blikt Leclerc terug op het dramatische seizoensbegin vorig jaar.

“Zeer snel veranderde de mentaliteit echter en was er een enorme motivatie om te proberen terugvechten en een comeback te maken.”

In 2021 lijkt er een nieuwe wind te waaien binnen het team. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, ook in de Formule 1. Leclerc heeft dit jaar met Carlos Sainz ook een nieuwe teamgenoot.

“Carlos is een geweldig kerel. Ik heb nog nooit voorafgaand aan een seizoen zoveel tijd met een teamgenoot doorgebracht als met hem,” aldus Leclerc. “We kunnen het zeer goed met elkaar vinden en werken enorm goed samen.”

“Carlos brengt enorm veel ervaring mee van andere teams en dat zorgt voor heel wat nieuwe ingevingen en wegen die we kunnen bewandelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023