Sebastian Vettel: “10 jaar geleden zou ik gepanikeerd hebben”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel had zich zijn begin bij het Aston Martin F1 team ongetwijfeld anders voorgesteld. Vettel reed slechts 117 rondjes, bijna amper een derde van wat teamgenoot Lance Stroll deed. Problemen verhinderden Vettel van meer ervaring op te doen in de nieuwe Aston Martin F1-bolide maar de viervoudig kampioen panikeert niet.

“Ik ben niet al te vooringenomen,” aldus Vettel. “Misschien is het de leeftijd, misschien is het de ervaring, maar 10 jaar geleden zou ik zeker en vast gepanikeerd hebben. Maar zou nu panikeren helpen? Ik denk het niet.”

Vettel kende geen al te beste test en moest het doen met het beperkt aantal rondjes dat hij kon afleggen maar zijn ervaring leert hem dat je niet alles over een nieuwe F1-bolide tijdens een wintertest leert.

“Je moet rustig blijven, alles één voor één doen en vooruitgang proberen boeken wanneer het kan,” aldus Vettel.

“Wat de rijders betreft die geen problemen kenden, ik denk niet dat je al de informatie over de nieuwe wagens, de nieuwe banden en al de wijzigingen kan verzamelen tijdens anderhalve dag in de wagen.”

“Laat ons eerlijk zijn, het is redelijk moeilijk om te oefenen, je moet in de wagen zitten en rijden. Je kan heel de winter in de simulator zitten maar dat is niet hetzelfde.”

“Volgens mij is het dan ook onmogelijk om na anderhalve dag testen als rijder uit de wagen te stappen en dezelfde snelheid te halen als dat je na zeventien races haalt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023