Red Bull: “Mercedes moet haar ware potentieel nog tonen”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens de meeste insiders is Red Bull als sterkste team en wagen uit de wintertests gekomen maar Red Bull zelf probeert die favorietenrol duidelijk van zich af te schuiven.

Het is inderdaad zo dat Max Verstappen in de Red Bull RB16B de snelste tijd van allemaal liet noteren. Red Bull leek ook consistenter te presteren en minder problemen te kennen, maar net daarin schuilt het gevaar om bepaalde aannames te doen.

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko hebben we van Mercedes, dat verschillende problemen had, het ware potentieel nog niet gezien. De Mercedes W12 leek ook instabieler en moeilijker te besturen maar niets zegt dat dergelijke problemen tegen de eerste race niet opgelost kunnen geraken.

“We hebben het ware potentieel van Mercedes nog niet gezien,” aldus Marko tegenover ‘Sky Duitsland’.

“We hebben uiteraard gezien dat Mercedes problemen had met haar versnellingsbak en dat ook Aston Martin problemen had. Die problemen waren echter elektronisch van aard en zullen grondig onderzocht worden.”

Volgens Marko heeft het inkorten van de wintertests naar nog maar drie dagen nu duidelijk aangetoond wat de gevolgen voor de teams en rijders kunnen zijn.

“We zien nu wat het nadeel is van slechts drie dagen testen. Als je nu een halve dag stilstaat is dat verre van ideaal.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat Mercedes het tegen de eerste races veel beter zal doen.

“Ze zijn een ongelooflijk team. Twee jaar geleden kenden ze problemen tijdens de wintertests maar in Melbourne verpletterden ze iedereen,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport-Total’.

“Het klopt dat hun wagen er niet zo goed uitzag tijdens de eerste twee testdagen in Bahrein maar in de Formule 1 kunnen de dingen snel veranderen.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022