Charles Leclerc: “F1 zonder Monaco is geen F1 voor mij”

Ferrari
Ferrari

Dit weekend is het de GP van Monaco, een thuisrace voor Charles Leclerc, maar diezelfde race staat volgens de geruchten ter discussie. Leclerc zou het uiteraard bijzonder jammer vinden indien de GP van Monaco van de F1-kalender zou verdwijnen.

Al heel dit jaar zijn er speculaties dat Monaco van de F1-kalender dreigt te verdwijnen. De komst van races zoals Miami, Las Vegas en Qatar doen die speculaties alleen maar toenemen. Naast Monaco dreigen ook andere circuits zoals bijvoorbeeld Spa-Francorchamps van de F1-kalender te verdwijnen.

De druk op het circuit van Monaco neemt alleen maar toe. Volgens sommigen voert Liberty media die druk alleen maar op om de prijs op te drijven voor het mogen organiseren van de race maar tegelijkertijd zijn er dus ook speculaties dat Monaco effectief dreigt te verdwijnen.

“Ik denk dat het fout zou zijn om beide partijen uit elkaar te laten gaan,” aldus Leclerc. “Ik heb Monaco nooit zonder de F1 gekend, op 2020 omwille van corona na. F1 zonder Monaco is ook geen F1 voor mij.”

“Ik denk dat de F1 een geschiedenis heeft, dat er enkele historische circuits zijn zoals Monaco en Silverstone, en ik vind dat ze op de kalender moeten blijven staan.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer