Charles Leclerc ontsnapte tijdens kwalificatie aan bestraffing voor missen weegbrug: “Ik had niets gezien”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie zagen we de mecaniciens van Ferrari plots bliksemsnel naar de wagen van Charles Leclerc spurten die stilstond in de pitlane. Leclerc had de weegbrug gemist en het was dankzij het snel reageren en ingrijpen van het team dat een bestraffing vermeden werd.

Het was aan het einde van Q2 dat Leclerc het signaal niet had gezien dat hij op de weegbrug door de FIA-officials zou gecontroleerd worden. Het team zag de waarschuwing wel en gaf Leclerc de opdracht om zijn F1-bolide stil te zetten.

Vervolgens duwden de mecaniciens Leclerc achteruit terug naar de weegbrug en werd Leclerc in zijn wagen gewogen. Gelukkig hadden de mecaniciens nog niets gedaan met de wagen want zelfs nog maar de banden van de wagen halen zou sowieso tot een straf geleid hebben.

“Het was zeer tricky want als je de pits inrijdt weet ik zelfs niet waar dat lichtpaneel staat en of het rechts of links staat,” aldus Leclerc. “Het staat in ieder geval zeer ver rechts of links, een richting waarnaar je niet meteen kijkt.”

“Ik heb het niet gezien dat ik voor de weegbrug werd opgeroepen. gelukkig voor mij zag het team het alarm en vertelden ze mij om te stoppen en werd ik teruggeduwd.”

“Het was niet geweldig om vervolgens te midden van de anderen terecht te komen maar we zijn uit deze tricky situatie geraakt.”

Helmut Marko, de motorsportbaas van Red Bull, stelde zich vragen bij heel de situatie maar liet weten dat Red Bull in ieder geval geen klacht zou indienen.

“Wanneer je op een consistente manier wil bestraffen, zoals je dat in de junior-raceklassen doet, dan zou er volgens de regels een straf moeten volgend,” aldus Marko.

“Hij reed voorbij de weegbrug. Ze hebben niets aan de wagen veranderd, maar volgens de regels zou er een bestraffing moeten volgen.”

“Ik wens het hem niet toe want hij heeft al zoveel ongeluk gekend in Monte Carlo, maar ik denk niet dat je kan zeggen dat hem terugduwen de inbreuk heeft opgelost.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer