Charles Leclerc: “Ferrari F1-bolide zal in 2024 helemaal anders zijn”

Ferrari
Ferrari

Volgens Charles Leclerc hebben ze bij Ferrari de voorbije jaren erg veel geleerd dat nuttig is voor de nieuwe wagen van volgend jaar. Er is naar verluidt erg veel progressie geboekt en Leclerc laat ook verstaan dat de wagen van volgend jaar er helemaal anders zal uitzien.

“We hebben veel geleerd tijdens het raceweekend in Monza, vooral over onze zwakke punten,” aldus Leclerc. “Na Monza begrepen we veel meer wat goed was voor ons.”

“We begrepen de voorbije races heel wat goede zaken. Of dit alles was of niet dat zullen we pas zien wanneer we ons ontwikkelingsprogramma bereikt hebben en of we bevestiging hebben daarover.”

“Ik ben er niet van overtuigd dat dit alles was dat we nodig hadden om de kloof met Red Bull te dichten, maar het is zeker en vast een stap in de goede richting. Vooral voor het ontwerp van de wagen van volgend jaar, wat positief is.”

“Het is super belangrijk. Het is echt goed om dat voor het einde van het seizoen te begrijpen, aangezien er nog enkele races te gaan zijn waarbij we wat meer in die richting kunnen pushen.”

“Er waren enkele dingen die we in Monza getest hebben en waarvan we nu zeker zijn dat het goed zit. We hebben veel geleerd in Zandvoort en Monza en dat is goed voor dit jaar, ook al denk ik niet dat het voor een grote ommekeer in ons seizoen zal zorgen.”

“Het zijn goede stappen vooruit voor volgend jaar. Het is makkelijk om nu te zeggen dat we het begrepen hebben. Des te meer we leren, des te beter is het voor de laatste details van de wagen voor volgend jaar. Het 2024-project is zeer verschillend van de wagen die we dit jaar hebben.”

“Met alles wat we tot dusver geleerd hebben, is het een bevestiging dat onze keuze voor volgend jaar de juiste is.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023