Lewis Hamilton: “Mercedes moet komende winter haar achterstand op Red Bull halveren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het ongelooflijk dat Mercedes na bijna twee seizoenen met de nieuwe generatie F1-bolides nog steeds een grote achterstand op Red Bull heeft. Komende winter zal dan ook cruciaal worden om die achterstand eindelijk te verkleinen.

“Om twee jaar ver te zijn en nog steeds een seconde trager te zijn dan de Red bull, het toont dat we tijdens de winter absoluut zeer goed werk moeten verrichten om op zijn minst de helft van die achterstand goed te maken,” aldus Hamilton;

Het is ook het tweede seizoen op rij dat Lewis Hamilton er nog niet in geslaagd is een overwinning te behalen en het ziet er niet meteen naar uit dat daarin de komende races verandering zal komen. Singapore lijkt de enige kans te zijn geweest om Red Bull te verslaan en die hebben Carlos Sainz en Ferrari weten te grijpen.

Bij Mercedes kwam het alleszins niet als een verrassing dat Red Bull na de vormdip in Singapore er tijdens het raceweekend in Japan opnieuw stond.

“Ik ben niet verrast dat ze teruggeslagen hebben. Dat hebben we zelf gedaan in Singapore, ik ben er echter zeker van dat het omwille van verschillende redenen is gebeurd,” aldus Andrew Shovlin, ‘head of trackside engineering’ bij Mercedes.

“Het is een groot verschil maar het is ook een circuit waarop, wanneer een rijder erg blij is met de balans en de wagen het goed doet in de eerste sector, dat je verbazingwekkende rondetijden kan rijden. Dus ja, het is een grote kloof maar we zullen naar andere circuits gaan en proberen begrijpen waar iedereen zijn performance vandaan haalt.”

En op basis van die lessen zal Mercedes dus moeten proberen om komende winter haar achterstand te verkleinen …

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023