Charles Leclerc: “Ferrari moet zich focussen op 2022, niet op de strijd om de derde plaats”

Ferrari
Ferrari

Ferrari is momenteel met McLaren in een strijd verwikkeld om de derde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs. Volgens Charles Leclerc moet Ferrari zich echter vooral focussen op de wagen voor volgend seizoen, wanneer er ingrijpende reglementswijzigingen geïntroduceerd worden.

“Als je me een contract zou kunnen aanbieden waarbij ik 2021 moet opgeven om in 2022 competitief te zijn dan zou ik dat met veel plezier ondertekenen,” vertelt Leclerc in de F1 ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Ik wil dat het team zich meer op 2022 focust. Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat 2022 voor iedereen een enorme kans biedt. De nieuwe wagens gaan immers jarenlang behouden blijven.”

Leclerc wil duidelijk dit seizoen opgeven om vanaf 2022 veel competitiever voor de dag te komen.

“Dit jaar is oké, we zijn nog steeds met McLaren voor de derde plaats bij de constructeurs aan het strijden. We weten dat ons uiteindelijk doel het strijden voor de eerste plaats is en dat zeer, zeer snel en vanaf 2022, maar dit jaar niet.”

“Ik zou dan ook maar al te graag een derde plaats bij de constructeurs in 2021 opgeven om in 2022 te vechten voor de eerste plaats.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print