Circuit van Spa-Francorchamps opnieuw zwaar getroffen door overstromingen

Circuit Spa-Francorchamps
Circuit Spa-Francorchamps

Amper anderhalve maand na de hevige overstroming (VIDEO) van het Circuit Spa-Francorchamps begin juni heeft het noodweer opnieuw lelijk huisgehouden op en rondom het Belgische F1-circuit.

Al dagenlang regent het erg hard in België en vooral de Belgische Ardennen en de provincie Limburg zijn erg hard getroffen. Ook het circuit van Spa-Francorchamps is het slachtoffer geworden van nieuw noodweer en overstromingen, dit nadat het ook begin juni al af te rekenen kreeg met een zware overstroming.

Het circuit van Spa-Francorchamps verspreidde volgende mededeling op haar website:
Na de uitzonderlijke overstromingen die België gedurende meerdere dagen hebben getroffen en die gisteravond aanzienlijk zijn verergerd in de omgeving van het Circuit van Spa-Francorchamps, is er heel wat schade vastgesteld, voornamelijk aan de ondersteunende infrastructuur van het Circuit.

De Blanchimont-weg, die toegang geeft tot de paddocks, is gedeeltelijk ingestort en de tunnels van Ster en Blanchimont zijn niet toegankelijk.

De piste zelf werd niet getroffen, maar de omgeving maakt het niet mogelijk om de trackday van vandaag te waarborgen in de veiligheidsomstandigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van autosportactiviteiten: bomen die dreigen om te vallen, veiligheidshekken die vervangen moeten worden en digitale veiligheidsinfrastructuren die terug hersteld moeten worden. In overleg met de klant van de dag werd besloten om de activiteiten van het Circuit deze donderdag stop te zetten om de veiligheid van iedereen te garanderen en de infrastructuur zo snel mogelijk te herstellen. Bovendien hebben de Provinciediensten gevraagd om de hulpdiensten vrij te maken om de bevolking te helpen.

De teams van het Circuit van Spa-Francorchamps zijn al hard aan het werk om dit weekend de activiteiten te hervatten, en om aan alle noodzakelijke veiligheidsvoorwaarden te voldoen voor de klanten van het Circuit.

Het Circuit van Spa-Francorchamps wil ook graag zijn steun betuigen aan alle mensen die zwaar getroffen zijn door deze historische overstromingen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023