Charles Leclerc: “Ferrari zal onder alle weersomstandigheden competitief zijn”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt met vertrouwen vooruit naar de rest van het raceweekend. De oefensessies op vrijdag waren bemoedigend en volgens Leclerc zal Ferrari in Canada opnieuw erg competitief zijn, of het nu regent of droog is, dat maakt volgens de Monegask niet uit.

De omstandigheden op het Circuit Gilles Villeneuve met bij momenten eerder een droge en dan weer een natte baan zorgden ervoor dat er op het vlak van dingen uittesten en afstellingswerk volgens Leclerc niet al te veel gedaan kon worden. Toch ziet de SF-24 er volgens Leclerc in Canada competitief uit en dat zorgt voor vertrouwen.

“Het is zeer moeilijk om iets te doen want iedere keer wanneer je op de baan gaat heb je een ander gevoel in de wagen,” vertelde Leclerc nadat hij tijdens de tweede oefensessie de vierde snelste tijd had gereden. “We stonden nooit echt helemaal bovenaan de tijdlijsten omdat we nooit op het meest gepaste moment ons rondje reden, wanneer de baan het droogste was. Maar ieder rondje dat we reden waren we competitief en dat is goed.”

“Dat betekent echter niet dat er niet nog veel dingen zijn die we kunnen doen om de wagen te verbeteren. We hebben nog steeds wijzigingen die we moeten doen tegen zaterdag dus hopelijk zorgt dat ervoor dat we ons in een betere positie bevinden.”

“Over het algemeen ben ik echter tevreden want we zijn zeer competitief onder alle omstandigheden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print