Charles Leclerc: “Ferrari zal terugkeren naar de realiteit”

Ferrari
Ferrari

Na een erg sterk raceweekend in Monaco verwacht Leclerc dat Ferrari in Azerbeidzjan opnieuw met de ‘realiteit’ zal geconfronteerd worden.

Monaco was voor Ferrari een raceweekend met erg gemengde gevoelens. Enerzijds was er de enorme vreugde omwille van de polepositie van Charles Leclerc op zaterdag, anderzijds de ontgoocheling na de crash van Leclerc in dezelfde kwalificatie waardoor hij uiteindelijk niet aan de race kon deelnemen.

Positief was echter vooral dat Ferrari niet alleen tijdens de kwalificatie maar ook tijdens de race competitief voor de dag kwam. Teamgenoot Carlos Sainz slaagde er immers in om als tweede op het podium te finishen.

Charles Leclerc verwacht echter geen herhaling van de enorme competitiviteit in Azerbeidzjan, ook al wordt er in Baku opnieuw op een stratencircuit gereden.

“Ik denk dat we hier opnieuw met de realiteit zullen geconfronteerd worden,” aldus Leclerc in Baku. “Monaco was eenmalig. We streden er voor de overwinning, wat ongelooflijk was en een geweldige motivatie voor iedereen.”

“Hier zijn er echter veel langere rechte stukken en wordt er tegen een hogere snelheid gereden, ook al zijn er ook heel wat trage bochten. Ik denk dat we hier zullen terugkeren naar onze normale competitiviteit.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021