FIA komt in Azerbeidzjan met bijzonder ‘trucje’ om achtervleugels te controleren

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Op donderdag zijn er in de pitstraat van Baku opmerkelijke beelden opgedoken. De FIA lijkt immers de eerste stappen te hebben gezet om de achtervleugels van de F1-bolides strenger te controleren.

De FIA is in Azerbeidzjan begonnen met het nemen van extra maatregelen voor het controleren van de flexibiliteit van de achtervleugels. In een hoogtechnologische sport als de Formule 1 zou je dan niet denken dat er een eenvoudig ‘trucje’ wordt toegepast: stickers.

Inderdaad, de FIA kleeft op de achtervleugels kleine fluorescerende stickers die het beter mogelijk moeten maken om de flexibiliteit van de achtervleugels te controleren. Aan de hand van die kleine stickers kan immers via een camera gericht op de achtervleugel bekeken worden hoe fel een achtervleugel doorbuigt op een recht stuk.

De maatregel wordt genomen ter voorbereiding van de aangescherpte controles en regels die vanaf de GP van Frankrijk zullen gelden. Aan de hand van de beelden in Azerbeidzjan kunnen de teams ook te weten komen of ze nog bijkomende aanpassingen moeten doen tegen de volgende race die binnen twee weken plaatsvindt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021