Max Verstappen: “Psychologische spelletjes van Hamilton kunnen me niets schelen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen zegt dat hij geconcentreerd is op zijn prestaties op de baan en dat de psychologische spelletjes van Lewis Hamilton hem niets kunnen schelen.

Voorafgaand aan de GP van Monaco gooide wereldkampioen Lewis Hamilton olie op het vuur door te stellen dat de agressie in de rijstijl van Verstappen er is omdat de Nederlander de drang voelt om zichzelf te bewijzen.

Na zijn dominante overwinning in Monaco liet Verstappen weten zich niet te willen laten vangen door de psychologische spelletjes van Lewis Hamilton en dat herhaalde hij ook op donderdag in Bakoe. Hij benadrukt ook dat zijn relatie met Hamilton er een is die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en als de wereldkampioen zulke spelletjes wil spelen zal Verstappen daar naar eigen zeggen klaar voor zijn.

“Als de psychologische spelletjes komen kan het me eerlijk gezegd eigenlijk niets schelen, zei Verstappen donderdag in Bakoe.

“Ik denk dat Lewis na de race heeft gezegd dat hij zulke spelletjes niet wil spelen. Dus we moeten ons gewoon focussen op wat we op de baan moeten doen en dat is wat we volgens mij ook doen. Dat is ook het beste.”

“Wat hier ook gezegd wordt (in de persconferentie), kan soms uiteindelijk ook een beetje emotioneel zijn, na of voor een race. Het hangt er soms ook vanaf hoe je de vraag gesteld krijgt.”

“Dus het is in orde. Ik denk dat Lewis en ik echt respect voor elkaar hebben en ik denk dat dat echt belangrijk is.”

Verstappen begint aan het weekend als leider in de tussenstand voor het wereldkampioenschap maar dat betekent niet dat hij op zijn lauweren zal gaan rusten. Hij gaat er zelfs vanuit dat Mercedes op normale circuits nog steeds sterker is dan Red Bull.

“Ik denk nog steeds dat ze, op normale circuits, voor ons liggen”, zei Verstappen. “Maar ik denk dat we dit seizoen tot nu toe een geweldige start hebben gehad in vergelijking met de andere seizoenen.

“We moeten dit gewoon volhouden, we moeten ons blijven verbeteren, we moeten steeds nieuwe dingen aan de auto toevoegen om te proberen hem te verbeteren. Dan denk ik dat we een heel goede kans maken.”

“Maar tot nu toe is het natuurlijk heel positief dat we aan de leiding gaan in het kampioenschap.”

“Het is natuurlijk geweldig om eerste te staan, maar het is belangrijker waar je eindigt na de laatste race in Abu Dhabi.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed