Charles Leclerc geeft toe: “We hebben meer problemen dan verwacht”

Ferrari
Ferrari

Voor Charles Leclerc was het na een moeilijk raceweekend in Monaco ook in Barcelona opnieuw een bijzonder moeilijk raceweekend. Volgens de Monegask heeft Ferrari, ondanks de introductie van een groot pakket met updates, nog erg veel werk te verrichten.

“Om eerlijk te zijn, we ondervinden meer problemen dan ik had verwacht,” gaf Leclerc na afloop van de race toe dat hij verrast is door de vele problemen die Ferrari dit seizoen ervaart. “We hebben dit jaar al redelijk wat teleurstellende dagen gehad, jammer genoeg komt het overeen met de rest van het jaar.”

Ferrari introduceerde een pakket met upgrades in Barcelona, dit om de algemene performance van de SF-23 te verbeteren en de wagen consistenter te laten presteren. Desondanks ervaarde Leclerc opnieuw een groot verschil tussen twee stints op dezelfde bandencompound.

“Tijdens de eerst stint reden we met de harde bandencompound, we hadden verwacht dat dit goed zou gaan maar om de één of andere reden was het erg slecht. Ik had totaal geen grip, zeker vooraan de wagen. De beperkingen waren volledig anders dan wat ik tijdens de kwalificatie had, vandaag hadden we dit meer verwacht, maar vervolgens was om de één of andere reden mijn tweede setje harde banden zeer goed, ook al deed ik exact hetzelfde.”

“Om de één of de andere reden krijgen we de banden nooit in het juiste temperatuurvenster en wanneer dat dan wel het geval is dan is dat een verrassing voor ons. Er rest ons dan ook nog erg veel werk te doen.”

De wisselvalligheid in performance lijkt dan ook niet opgelost met het groot pakket aan updates dat Ferrari afgelopen weekend introduceerde. Volgens Leclerc moet de focus van Ferrari dan ook liggen op het verbeteren van de prestaties van de banden. Enkele graden meer of minder zorgt voor een veel betere of veel slechtere performance.

“Ik denk dat we al onze focus moeten leggen op het proberen meer uit de banden te halen, om te leren hoe we ze beter kunnen managen,” aldus Leclerc. “Twee of drie graden maken een enorm verschil wat betreft de balans, dit weekend hebben we echt veel problemen ondervonden om de banden in het temperatuurvenster te krijgen en tevreden te zijn met de wagen. Daaraan zullen we moeten werken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner