Carlos Sainz: “Het zwakke punt van Ferrari deed hier extra pijn”

Ferrari
Ferrari

Ondanks de updates die Ferrari in Barcelona introduceerde slaagden Carlos Sainz en Charles Leclerc er niet in om echt competitief te zijn. Volgens Sainz bleek nogmaals wat het zwakke punt van de Ferrari F1-bolide is, zeker op een circuit zoals dat in Barcelona.

“Ik ben eerlijk gezegd heel de tijd bezig geweest met het managen van de banden want ik weet dat onze wagen erg hard voor de banden is. Dit is een circuit met een enorme bandendegradatie dus ik kon gewoon niet pushen,” blikt Sainz terug op zijn race. “We weten dat het een zwak punt van onze wagen is en wanneer je naar een circuit zoals dit met hoge bandendegradatie komt dan probeer je het voorop gestelde aantal ronden te halen maar dan nog kom je enkele ronden te kort.”

“Het zwakke punt van onze wagen werd hier op dit circuit extra benadrukt, met bochten tegen zeer hoge snelheid en hoe hard we voor onze banden zijn.”

“Het toont ook dat ik tijdens mijn kwalificatie een erg goed rondje moet gereden hebben. Tijdens de race bevonden we ons opnieuw terug zoals onze racesnelheid echt is.”

Ferrari introduceerde afgelopen week een groot pakket met updates, gevraagd of ze daadwerkelijk werkten antwoordde Sainz als volgt.

“Ik weet dat ze in de fabriek enorme inspanningen gedaan hebben om ze te kunnen brengen. We hebben ze hier waarschijnlijk tijdens onze zwakste race van het seizoen geïntroduceerd, dit omwille van de karakteristieken van het circuit. We hebben dan ook waarschijnlijk nog niet het beste ervan gezien.”

“Ik geloof dan ook dat we omwille van het stuiteren en ons zwakke punt op het vlak van snelle bochten, hier nooit echt competitief zouden zijn. Het is te vroeg om er iets over te zeggen, ze hebben ongelooflijk werk verricht om ze hier te introduceren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner