Fernando Alonso na ontgoochelende thuisrace: “We begonnen aan de race zonder een plan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na een teleurstellende kwalificatie slaagde Fernando Alonso er tijdens de race niet in om van op de achtste plaats op de grid veel vooruitgang te boeken. Volgens Alonso begonnen ze bij Aston Martin zonder strategisch plan aan de race.

Eigenlijk liep het al verkeerd voor Alonso tijdens de kwalificatie, waarin hij tijden een out-lap in de grindbak belandde en de vloer van zijn Aston Martin F1-bolide beschadigde. Daardoor kwalificeerde hij zich als negende, waarna hij door een dubbele gridstraf voor Pierre Gasly als achtste aan zijn thuisrace mocht beginnen.

Dat was niet alleen een tegenvaller voor Alonso maar ook voor de Spaanse fans. Die zagen dat Alonso vervolgens ook tijdens de race nooit echt een vuist heeft kunnen maken om de strijd te kunnen aangaan. Een zevende plaats aan de finish, vlak achter teamgenoot Lance Stroll was het resultaat.

“Om eerlijk te zijn hadden we geen plan,” vertelde Alonso na afloop van de race. “We waren niet zeker over de bandendegradatie. George was zeer snel tijdens de eerste stint. Toen hij me inhaalden veranderden we van gedachten, we wilden niet te dicht achter de wagens voor ons rijden en verlengden onze eerste stint.”

“Daardoor verlengden we ook onze tweede stint en wiste we dat onze kans lag tijdens de laatste vijftien ronden van de race. Dat volstond echter niet om vooraan mee te strijden, enkel voor de strijd in het middenveld.”

“Laat ons nu alles analyseren maar ik ben tevreden met de race,” besloot Alonso.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner