Christian Horner: “Max Verstappen besefte welke risico hij nam door de snelste ronde te proberen rijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het risico op een bestraffing wegens het meermaals overschrijden van de baanlimieten reed Max Verstappen de snelste ronde. Volgens teambaas Christian Horner besefte Verstappen welk risico hij daarmee nam.

Tijdens de GP van Spanje leek Max Verstappen vooraan alles erg comfortabel onder controle te hebben, tot hij meermaals de baanlimieten niet respecteerde en een straf dreigde. Toch ging de Nederlander voluit voor de snelste ronde, iets dat volgens Red Bull-teambaas Christian Horner een ‘gecontroleerd risico’ was.

“Hij respecteerde tijdens twee ronden de baanlimieten niet in bocht 5 en vervolgens deed hij het ook in bocht 10, hij was erg verrast daardoor,” vertelde Christian Horner na afloop van de race. “Ik denk dat hij niet besefte dat er daar een baanlimiet was dus zijn engineer (Gianpiero Lambiase) informeerde hem dat er bij nog een overtreding een straf zou volgen en dat hij geen risico’s mocht nemen voor de snelste ronde.”

“De relatie die ze hebben is bijna zoals een oud getrouwd koppel dat discussieert over wat ze op tv moeten kijken.”

“Max had alles onder controle, hij besefte het risico en slaagde er toch in om op comfortabele wijze de snelste ronde te rijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner