Charles Leclerc: “Gladde uitloopstrook Hockenheimring is onaanvaardbaar”

Charles Leclerc vindt het onaanvaardbaar dat er ter hoogte van de laatste twee bochten van de Hockenheimring een gladde uitloopstrook is. Leclerc laat tegelijkertijd echter ook weten dat zijn crash zijn eigen fout is.


Leclerc was bezig aan een sterke race toen hij plots in de voorlaatste bocht van de Hockenheimring van de baan ging en met zijn Ferrari over ijs leek te schuiven. De Monegask crashte en belandde met zijn F1-bolide in het grind.

Charles Leclerc zijn race zat erop en hij was zeker en vast niet de enige rijder die in de voorlaatste bocht de controle over zijn F1-bolide verloor en vervolgens in de uitloopstrook naast de baan oncontroleerbaar wegschoof.

Heel wat rijders werden er slachtoffer van en Charles Leclerc vindt het dan ook onaanvaardbaar dat er een soort glad asfalt als uitloopstrook werd gebruikt. De gladde ondergrond ligt er om zogenaamde dragraces te organiseren.

“Ik ben niet blij met de asfaltlaag van de uitloopstrook in de laatste twee bochten,” zei Leclerc nadat hij vroegtijdig de race moest verlaten.

“Dit is echter geen excuus voor de fouten die ik maakte, daarvoor neem ik de volledige verantwoordelijkheid. We bevinden ons echter in de Formule 1 en zo’n type ondergrond is gewoonweg onaanvaardbaar.”

“Het was tricky maar het was niet dat ik ongelooflijk snel naast de baan terechtkwam, het was gewoon een klein foutje tegen lage snelheid. Ik probeerde terug naar de baan te gaan maar eenmaal ik op die strook terechtkwam kon ik niets doen.”

Naast Leclerc kwamen ook verschillende andere rijders in de problemen in de laatste twee bochten en waren er nog slachtoffers van de gladde ondergrond. Kimi Raikkonen was er één van en ook de Fin vindt het ongelooflijk dat de F1 zo’n gladde uitloopstrook toeliet.

“Het probleem is dat je niets van grip hebt eenmaal je naast de baan op de dragstrook terechtkomt. Omdat er zoveel rubber ligt heb je niets van grip en lijk je wel op ijs te glijden,” zei Raikkonen na de race.

“Ik keek ernaar tijdens de rijdersparade ’s ochtends. Als het droog is dan is er veel grip en geen probleem maar wanneer het nat is … Ik schoof zijwaarts en probeerde te vertragen maar er was nergens grip.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}