FIA: “Spiegelgladde ‘drag strip’ zag er goed uit”

FIA-racedirecteur Michael Masi is het niet eens met de felle kritiek die er onder andere van Charles Leclerc komt op de spiegelgladde ‘drag strip’ die vlak naast de laatste twee bochten van de Hockenheim lag.


“De drag strip ziet er goed uit,” aldus Masi volgens ‘Motorsport.com’. “We hebben er eerder al naar gekeken en inspecteerden ze ook na de race, toen er water op stond. Het zag er goed uit.”

Verschillende rijders kwamen in de laatste twee bochten naast de baan en op de ‘drag strip’ terecht. Daarbij verloren ze compleet de controle over hun wagen en onder andere Charles Leclerc, Nico Hulkenberg en Lewis Hamilton crashten er. Toch meent Masi dat de veelbesproken ‘drag strip’ niet gladder was dan andere uitloopstroken.

“Zelfs Sebastian zei dat het normaal één van de stroken met het meeste grip was en dat er geen verschil was met andere uitloopstroken die geverfd werden.”

“Je mag allerlei dingen proberen, het is gewoon zo één van die dingen waarbij je zelfs antislipverf mag gebruiken, het blijft gladder dan wanneer er asfalt ligt zonder verf.”

Volgens Masi blijft het wel zo dat rijders bestraft moeten worden wanneer ze naast de baan gaan, daar zijn ook de rijders het zelf over eens.

“Ze worden bestraft voor het maken van fouten en zo was het ook hier,” aldus Masi.

Volgens de FIA-racedirecteur zijn ook de rijders het daarover eens, ook al wordt er door allerlei emoties vlak na een race misschien iets anders gezegd.

“Wanneer je met hen individueel de dingen bespreekt dan hebben ze dezelfde mening.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022