Charles Leclerc grijpt net naast overwinning: “Ik heb echt alles gegeven!”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de race overheerste ontgoocheling bij Charles Leclerc omdat hij net niet wist te zegevieren, al was er uiteraard ook wel trots omdat niemand had verwacht dat Leclerc en Ferrari voor de overwinning zouden kunnen strijden.

Leclerc profiteerde tijdens de openingsronde optimaal van de aanrijding tussen Hamilton en Verstappen om de leiding in de race te grijpen alvorens de race onderbroken werd.

“Dit hadden we zeker en vast niet verwacht. We hadden na de kwalificatie verwacht om competitief te zijn maar niet zo competitief als dat we vandaag getoond hebben,” vertelde Leclerc na afloop.

Net als zijn oorspronkelijke start van de race, waarin hij Bottas passeerde, was ook de herstart van Leclerc zeer sterk en slaagde hij erin om aan de leiding van de race te blijven en Hamilton achter zich te houden. Leclerc reed vervolgens ijzersterk om Hamilton achter zich te houden maar de Monegask moest zich helemaal aan het einde van de race toch gewonnen geven.

“Ik heb alles gegeven maar het was niet voldoende voor de laatste twee ronden,” zuchtte Leclerc. “Het was leuk in de wagen maar ik mistte een klein beetje tegen het einde van de race.”

“We hebben voor de overwinning gestreden, wat ongelooflijk is. Zeker op de medium band waren we ongelooflijk snel.”

“Op de harde band ontbrak het ons in vergelijking met Mercedes een beetje aan snelheid, maar over het algemeen waren we veel competitiever dan normaal verwacht.”

“Het is moeilijk om van deze tweede plaats voor de volle honderd procent te genieten, maar het was een ongelooflijke race. Ik heb me niet voor de volle honderd procent gegeven maar voor tweehonderd procent!”

“Mijn felicitaties aan Lewis, hij heeft het ongelooflijk gedaan. Het is geweldig om zoveel fans in de tribunes te zien.”

Leclerc werd tijdens de GP van Groot-Brittannië door de F1-fans verkozen tot ‘Driver of The Day’.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen