Helmut Marko: “Lewis Hamilton moet geschorst worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko was na de race niet te spreken over de actie van Lewis Hamilton en hij vindt dat de wereldkampioen geschorst moet worden.

Dat Dr. Helmut Marko geen blad voor de mond neemt weten we ondertussen wel. Bij het incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is dat niet anders en de Oostenrijker vindt zelfs dat Hamilton de zwaarste straf moet krijgen.

“Dit kan je niet doen met de normale reglementen,” aldus Marko tegenover ‘Sky Duitsland.’ “Ik weet niet wat de maximum straf zou zijn maar zulk gevaarlijk en roekeloos gedrag zou met een schorsing, of iets dergelijks moeten bestraft worden.”

“Als een tegenstander met zijn voorwiel tegen ons achterwiel knalt is dat geen ‘racing incident’ meer in de snelste bocht van de race, dat is nalatig en gevaarlijk gedrag.”

Bij Mercedes zagen ze dat enigszins anders en daar werd de zwarte piet naar Verstappen geschoven.

“Dan zijn ze allemaal blind,” reageerde Marko fel. “De herhalingen hebben alles duidelijk in beeld gebracht. Hij ging gewoon met zijn voorwiel tegen ons rechterachterwiel en katapulteerde Verstappen in de muur.”