Mercedes: “Zonder rode vlag had Lewis Hamilton moeten opgeven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton won op zondag de GP van Groot-Brittannië. Er werd dan ook stevig gevierd bij Mercedes maar het scheelde niet veel of Hamilton had net als Max Verstappen moeten opgeven, zo geeft Mercedes toe.

Na de race gaf trackside engineering director Andrew Shovlin toe dat de wagen van Lewis Hamilton tijdens de aanrijding met Max Verstappen in die mate beschadigd raakte dat Hamilton bijna zeker had moeten opgeven. De rode vlag zorgde er echter voor dat Mercedes de wagen van Hamilton kon inspecteren en een ernstige beschadiging aan de wagen kon herstellen.

“We hadden een beschadigde velg links vooraan, de plaats waar er contact was. Indien er geen rode vlag zou zijn geweest dan zou die geleid hebben tot een opgave,” aldus Shovlin.

“De rest van de schade was opmerkelijk klein. Er raakte een temperatuursensor van een band beschadigd, maar dat is één van de minst belangrijke delen van de voorvleugel en het was het enige dat echt stuk was.”

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print