“Charles Leclerc had zelfs in de Red Bull F1-bolide de GP van Monaco gewonnen”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-piloot Christijan Albers verdient Charles Leclerc alle lof voor zijn overwinning tijdens de GP van Monaco. Leclerc zou volgens Albers ook in de Red Bull F1-bolide de race gewonnen hebben.

Afgelopen zondag was een hoogdag voor Charles Leclerc, Ferrari en gans Monaco want als thuisrijder slaagde Leclerc erin de GP van Monaco te winnen. Inhalen is er quasi onmogelijk en daarom werd de race eigenlijk al tijdens de kwalificatie gewonnen.

Voor Red Bull was het een veel minder goed raceweekend met de nodige problemen maar zelfs met een wat problematische RB20 F1-bolide zou Leclerc volgens Albers de race in het prinsdom gewonnen hebben.

“Eerlijk is eerlijk, hij is zo snel hier,” vertelt Albers in ‘De Telegraaf-Formule 1-podcast’. “Hij zat er gewoon het hele weekend bovenop. Ik geloof ook echt heilig dat als hij in een andere auto had gezeten, bijvoorbeeld in een McLaren of in een Red Bull, dan had hij ook kunnen winnen.”

“Ondanks dat Verstappen en Norris hier wonen en elke coureur elke millimeter hier kent, lijkt hij toch nog wat speciaals te hebben. Hij heeft het gewoon écht verdiend.”