Charles Leclerc herinnert zich nog de dag dat hem de toegang werd geweigerd bij Ferrari: “Het was een motivatie voor mij”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc vertelt dat hem als tiener ooit de toegang tot de Ferrari-fabriek werd geweigerd toen hij daar een bezoek wou brengen en dat hem dat alleen maar gemotiveerd heeft om ooit voor de Scuderia te racen.

Al van kleins af aan was het de droom van Charles Leclerc om ooit voor Ferrari te racen. Jules Bianchi die lid was van de Ferrari Academy, en die ook als een grote broer was voor Charles Leclerc, wou daarom de jonge Leclerc eens meenemen naar de fabrieken van de Scuderia in Maranello. Eens daar aangekomen mocht Leclerc niet binnen en dat is hem altijd bijgebleven.

“De eerste keer dat ik hier kwam mocht ik niet binnen bij de Scuderia Ferrari omdat ik misschien maar twaalf jaar was,” aldus Leclerc in een video van ‘Shell.’

“Met mijn peter Jules Bianchi, die destijds rijder was bij de Ferrari Driver Academy. Ik vroeg hem: ‘Mag ik alsjeblieft met je meegaan?’ Hij vroeg het aan de beveiliging aan de ingang en ze zeiden dat ze helaas geen personen van buitenaf mochten binnenlaten.”

Dat was voor de jonge Leclerc uiteraard een grote teleurstelling maar het maakte het verlangen om ooit voor Ferrari te racen alleen maar groter. 

“Sinds dat moment, en eigenlijk al vroeger, wilde ik een Ferrari-rijder worden. De grote deuren binnenkomen, en niet alles mogen zien wat er gebeurde, motiveerde me nog meer om zo hard mogelijk te werken om er op een dag wel te mogen komen.”

Charles Leclerc heeft ondertussen de daad bij het woord gevoegd en hij mag zich sinds 2019 Ferrari-rijder noemen. Hij won al vijf races voor de Scuderia en kroonde zich vorig jaar tot vice-wereldkampioen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023