Sebastian Vettel: “Misschien ga ik nu studeren, al zal ik de adrenaline van het racen missen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na zijn carrière in de Formule 1 begint voor Sebastian Vettel een geheel nieuw leven. Plots heeft hij voor de doodnormale dingen in het leven tijd. Vettel overweegt zelfs om hogere studies aan te vatten.

“Ik vind het jammer dat ik de adrenaline rush niet meer zal hebben,” vertelde Vettel tijdens de laatste ‘Beyond The Grid’ podcast. “Jammer dat er geen strijd meer is, dat ik het gevoel niet meer zal hebben terwijl ik mezelf en de wagen tot de limiet push.”

“Ik kijk echter uit naar wat er nu allemaal volgt. Ik denk dat ik veel kan leren. Er zijn veel dingen waarin ik geïnteresseerd ben en waarvoor ik tijd wil vrijmaken.”

“Momenteel probeer ik gewoon mijn agenda zo leeg mogelijk te houden en me aan niets te verbinden. Ik wil zien hoe ik met alles overweg zal gaan, ik ben benieuwd om meer over mezelf te leren.”

Opvallend daarbij is dat we Vettel misschien opnieuw ‘naar de schoolbanken’ zullen zien gaan. Vettel had naar eigen zeggen nooit de tijd om verder te studeren en naar de universiteit te gaan.

“Dat is zeker en vast een mogelijkheid,” aldus Vettel. “Ik heb niet veel tijd gehad om iets anders te doen, ik heb geen diploma.”