Charles Leclerc: “Het verschil met Lando Norris is bijna angstaanjagend groot”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc is redelijk tevreden met zijn rondje in Q3. Leclerc zal van op de zevende plaats op de grid vertrekken maar wat de Monegask veel minder leuk vindt is het verschil met Lando Norris in de McLaren.

Dat verschil met Lando Norris die zich als vierde wist te kwalificeren is 0,352 seconde, een redelijk groot verschil wetende dat Ferrari met McLaren in een gevecht is verwikkeld voor de derde plaats in het kampioenschap.

“Ik ben tevreden met mijn rondje, eigenlijk zelfs zeer tevreden,” vertelde Leclerc na afloop. “Ik kreeg mijn rondje goed voor elkaar, het was een goed rondje.”

“Ik maakte geen fouten, al mijn beste bochten zaten in één rondje. Langs de andere kan, wanneer ik naar het verschil kijk tussen mezelf en Lando dan is dat net niet ‘angstaanjagend’ te noemen.”

Ferrari lijkt volgend Leclerc om de één of andere reden vooral minder goed te presteren op de DRS-zones.

“We begrijpen niet goed waarom maar wanneer we DRS gebruiken en onze achtervleugel open staat dan lijken de anderen veel beter te presteren,” aldus Leclerc.

“Het is dus niet op alle rechte stukken zo, het is vooral op die drie rechte stukken met DRS. Dan is er over het algemeen de grip, maar in vergelijking met de anderen zijn we in de bochten niet al te slecht.”

“We zullen hard moeten werken op zondag. Ik denk dat onze racesnelheid dit weekend beter is dan onze snelheid tijdens de kwalificatie, wat redelijk ongewoon is.”