Christian Horner: “Red Bull heeft ideale strategie om aan de race te beginnen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens teambaas Christian Horner heeft Red Bull de optimale uitgangspositie om aan de GP van Stiermarken te beginnen.

Max Verstappen is erin geslaagd om als eerste een Red Bull-bolide op de pole te parkeren op de Red Bull Ring. Hij zal aan de race beginnen op de medium compound, net als Lewis Hamilton die op de tweede plaats mag starten. 

“Dat was onze allereerste pole hier,” aldus Horner. “Fantastische kwalificatie van het team en voor Max om twee ronden te rijden die goed genoeg waren voor de pole, terwijl het zo close was, het was een geweldige prestatie.”

“We dachten dat ze iets meer in petto hadden, maar de temperatuur is een beetje gestegen en dat heeft de wagens beïnvloed.”

“De verschillen tussen de twee teams zijn momenteel zo klein dat we er volgens mij net in geslaagd zijn om binnen de marge te blijven. Max is in ieder geval erg blij dat hij zo’n goede ronde heeft neergezet.”

Op de tweede rij vinden we de tweede Red Bull met Sergio Perez terug samen met de McLaren van Lando Norris, beide heren mogen aan de race beginnen met de soft compound.

“Checo vond elke sessie meer en meer tijd en koos ervoor om de zachte band te nemen voor Q2, wat ons een strategisch verschil geeft tussen de wagens voor de race en een optimale startstrategie,” zei Horner na de kwalificatie.

“Het was weer een geweldige teamprestatie vandaag, waardoor we onze eerste polepositie op de Red Bull Ring hebben kunnen veiligstellen. Max heeft het weer geweldig gedaan.”

Horner denkt dat Mercedes een fout heeft begaan door Lewis Hamilton drie runs te laten doen in Q3.

 “Ik was een beetje bezorgd, want Lewis had natuurlijk een extra set banden ter beschikking in Q3. Maar uit ervaring weten we dat je uiteindelijk wat overhaast te werk gaat met je outlaps en zo,” vertelde hij na afloop aan Sky Sports F1.

“Het is iets waar we eerder naar hebben gekeken, maar het zet je onder zoveel druk op de outlaps, dat je je opbouwrondes niet kunt afwerken op de manier die je wilt. Alles wordt veel meer geconcentreerd, maar het is gewoon een andere manier om het aan te pakken. Uiteindelijk was ik blij met de strategie die we hadden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021