Charles Leclerc: “Ik ben blij maar tegelijkertijd ook wat gefrustreerd”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt tevreden terug op zijn race in Imola. Leclerc reed een zeer sterke race en leek zelfs even richting de tweede plaats te kunnen rijden maar de Monegask moest uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats.

“Ik ben tevreden over mijn race maar tegelijkertijd ook een beetje gefrustreerd,” vertelde Leclerc na afloop.

Leclerc gaf vervolgens ook toe dat hij veel te danken had aan het team dat gegokt had op andere weersomstandigheden en die gok draaide duidelijk goed uit.

“We hadden op zaterdag wat gegokt met wat meer downforce omdat dit goed zou zijn als het zou regenen op zondag, wat ook het geval was. Tijdens het eerste deel van de race waren we dan ook zeer competitief en alles zag er goed uit.”

“Dat konden we ook zien tijdens het begin van de race toen we een geweldige start kenden en ons in een goede positie bevonden.”

Jammer genoeg voor Leclerc kwam er tegen ronde 31 een rode vlag.

“Ik bevond me voor de rode vlag in een zeer goede positie maar door de rode vlag werd het voordeel dat ik tijdens het eerste deel van de race had opgebouwd weggevaagd,” aldus Leclerc.

“Het was een beetje een moeilijke situatie voor ons want door de rode vlag waren we plots erg kwetsbaar. Door de rode vlag ondervonden we problemen om ons te verdedigen tegenover de andere wagens.”

Uiteindelijk finishte Leclerc de race als vierde, net naast het podium.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022