Lewis Hamilton: “Ik denk dat ik een beetje te gehaast was”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton verontschuldigt zich bij zijn team voor de fout die hij maakte halfweg de race in Imola.

Bij de start van de race ging Max Verstappen er als een speer vandoor en stormde wiel aan wiel met Lewis Hamilton naar de eerste chicane. De Nederlander trok aan het langste eind en omdat Hamilton vol over de kerbs ging verloor hij de endplate van zijn voorvleugel. Alsof dat nog niet genoeg was maakte hij halfweg de race nog een fout die hem op een ronde achterstand zette. 

Dankzij een rode vlag kwam Hamilton toch weer in de race en wist hij nog een tweede plaats uit de brand te slepen.

“Ik denk dat ik een beetje te gehaast was om iedereen terug in te halen,” aldus Hamilton tegenover Martin Brundle na de race. “Er was maar één droge lijn, ik kwam aan de binnenkant en ik kon zien dat het nat was. Ik probeerde om te stoppen maar dat lukte me niet en ik schoof van de baan.”

Onrechtstreeks zorgde zijn teamgenoot Valtteri Bottas ervoor dat Hamilton weer in de race kwam omdat er een rode vlag kwam na de zware crash met George Russell. Dankzij die situatie konden de Mercedes-engineers de bolide van Hamilton oplappen en werd hij alsnog tweede.

“Ik ben echt dankbaar voor het feit dat we weer op pad konden en dat we nog wat punten hebben kunnen scoren voor het team. Dat is echt belangrijk vandaag.”

Na de onderbreking maakte Hamilton korte metten met de tegenstand, ondanks het feit dat Imola geen circuit is dat zich leent om vlot in te halen.

“Ik wist niet of we in staat gingen zijn om in te halen want naast de racelijn was het nat. “Je hebt geen tijd om er bij stil te staan, dus ik zat snel weer in racestemming,” vervolgde hij. “We hebben nog steeds een aantal leuke gevechten gehad met alle jongens.”

Hij maakte korte metten met Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Charles Leclerc en versloeg uiteindelijk McLaren’s Lando Norris om zijn tweede plaats terug te veroveren.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print