Charles Leclerc: “Ik moet meer invloed hebben op de strategie van Ferrari”

Charles Leclerc heeft tijdens de GP van Mexico naar eigen zeggen geleerd dat hij een meer beslissende rol moet hebben in de Ferrari-strategie.


Leclerc maakte tijdens de GP van Mexico een vroege pitstop als antwoord op de pitstop van Alex Albon. Sebastian Vettel ging veel langer door op zijn setje banden en slaagde erin om als tweede te finishen.

Aan het einde van de race finishte Leclerc op een drietal seconden van Valtteri Bottas en het podium. Dat had volgens Leclerc beter gekund, Leclerc wil naar eigen zeggen een meer beslissende rol spelen in de Ferrari-strategie.

“Ik heb nog steeds werk te doen wat de races betreft, het is immers een trend de voorbije raceweekends en ook vandaag,” aldus Leclerc na afloop, die zoals gewoonlijk erg zelfkritisch was.

“Oké, de strategie was niet goed maar ik had waarschijnlijk over de boordradio me vragen moeten stellen en zelf meer invloed moeten uitoefenen tijdens de beslissing die werd genomen. Ik had langs mijn kant het team zo moeten helpen, net als Seb deed.”

“Ik moet daaruit leren maar dat komt wel,” besloot Leclerc.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022