Charles Leclerc: “Ik verwacht een grote ontwikkelingsstrijd met McLaren”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc stond na de GP van Miami mee op het podium. Op zich een goed resultaat voor hem en Ferrari maar Leclerc verwacht zich na de verrassende overwinning van Lando Norris aan een hevige ontwikkelingsstrijd met McLaren.

Bij McLaren zijn ze sterk aan het seizoen begon en de eerste upgrades werpen duidelijk hun vruchten af. Bij Ferrari plannen ze tijdens het volgende raceweekend in Emilia-Romagna de eerste grote upgrade voor de SF-24 en die upgrades zullen volgens Leclerc allesbepalend gaan worden in de strijd met McLaren.

“Zoals ik al zo vaak gezegd heb zal dit seizoen afhangen van de upgrades,” aldus Leclerc na afloop van de race. “Onze upgrades zitten eraan te komen en dat zal een beetje de rest van het seizoen voor ons bepalen.”

“We moeten dan ook hard werken en hopelijk zullen deze upgrades zo goed zijn als die van hen en helpen ze ons een grote stap vooruit.”

Leclerc werd vervolgens gevraagd of het voor hem en Ferrari een positief teken is dat ze op slechts twee seconden van wk-leider Max Verstappen waren gefinisht maar Leclerc verwees onmiddellijk naar het feit dat ze eigenlijk naar het verschil met de racewinnaar moesten kijken en niet alleen naar Verstappen.

“Wel, wanneer we ons dit weekend met Max vergelijken dan was het een positief weekend. We kunnen echter Lando niet volledig negeren,” aldus Leclerc. “En Lando ook in SQ2, ik herinner me een rondje waarvan ik dacht ‘oké, ze zijn extreem snel’.”

“Vervolgens waren ze om welke reden dan ook zoals Lando zei niet zo bijzonder snel op zaterdag. Maar tijdens deze race op zondag waren ze zeer, zeer sterk.”