Donald Trump wil de eer opstrijken voor overwinning Lando Norris: “Ik bracht geluk”

Twitter
Twitter

Een opvallende aanwezige tijdens de GP van Miami was niemand minder dan ex-president Donald Trump. Nog opvallender was dat Trump na afloop van de race probeerde om voor een deel de eer op te strijken voor de overwinning van Lando Norris.

Donald Trump bracht in Miami een bezoek aan het McLaren F1 team en ging dan ook langs in de garage van Lando Norris. Norris won vervolgens de race en Trump feliciteerde hem na afloop en de McLaren-rijder liet weten wat Trump tegen hem had gezegd.

“Hij zei dat hij me geluk had gebracht omdat ik heb gewonnen,” vertelde Norris met een glimlach. “Ik weet niet of hij nu naar meer races gaat komen kijken. Maar ja, er zijn dit weekend veel bijzondere mensen, coole mensen.”

“Donald is iemand waar je op veel vlakken veel respect voor moet hebben. En ja, voor zo iemand die erkent wat je kunt doen en de werkethiek erkent die bij dingen horen. Daar zou je dankbaar voor moeten zijn. Dus ja, het was een cool moment. Dat is alles.”

Opvallend is dat McLaren zich na het bezoek van Donald Trump genoodzaakt zag om met een statement te komen. Daarin distantieerde McLaren zich van eender welke politieke voorkeur en van Trump.

“McLaren is een niet-politieke organisatie maar we erkennen en respecteren het ambt van president van de Verenigde Staten . Toen het verzoek werd gedaan om onze garage op de racedag te bezoeken hebben we dit samen met de FIA-president en de CEO’s van Liberty Media en de Formule 1 aanvaard,” aldus McLaren.