Charles Leclerc: “Ik voel me klaar voor een titelstrijd met Max Verstappen en Lewis Hamilton”

Ferrari
Ferrari

Mochten we dit jaar een titelstrijd krijgen tussen Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc, dan voelt die laatste zich absoluut klaar om die titelstrijd met drie te voeren.

Na een erg sterk seizoensbegin in 2022 gleed alles plots uit Charles Leclerc zijn handen. Zienderogen werd een erg grote voorsprong in de wk-tussenstand omgevormd in een bijzonder grote achterstand en Max Verstappen reed op erg dominante wijze naar zijn tweede wereldtitel.

Komend seizoen hopen Ferrari en Charles Leclerc om voluit voor de wereldtitel te kunnen gaan. Leclerc vindt alvast dat hij klaar is voor een titelstrijd met Verstappen en Hamilton.

“Het feit dat je voor overwinningen kan strijden, dat verandert je ingesteldheid,” aldus Leclerc in gesprek met diverse media. “Uiteindelijk moet ik gewoon hetzelfde doen als wat ik vorig jaar deed. Mijn uiterste best in de wagen doen en proberen om als team beter te presteren.”

Wanneer Leclerc wordt gevraagd of hij zich klaar voelt voor een strijd met Verstappen en Hamilton antwoordt Leclerc als volgt: “Ja, ik zou graag Lewis en Mercedes, Red Bull en Ferrari samen zien strijden voor de wereldtitel.”

“Dat zou geweldig zijn, ik voel me er absoluut klaar voor.”