FIA gaat op zoek naar nieuwe F1-teams

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mohammed Ben Sulayem, de voorzitter van de FIA, geeft aan dat er actief gezocht zal worden naar potentiële kandidaten om de Formule 1 in de toekomst te vervoegen.

Sinds het vertrek van Manor in 2016 telt de Formule 1 tien teams maar de met Andretti dient zich al geruime tijd een nieuwe kandidaat aan om als elfde team deel te nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1.

Op de sociale media laat de voorzitter van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, weten dat de FIA op zoek zal gaan naar nieuwe kandidaten om aan de Formule 1 deel te nemen.

“Ik heb mijn FIA-team gevraagd om te bekijken of er een procedure voor het indienen van blijken van belangstelling kan worden gestart voor mogelijke nieuwe teams voor het FIA F1-wereldkampioenschap”, aldus Ben Sulayem.

Buiten de interesse van Andretti is er ook nog de zakenman Calvin Lo (Lees: Miljardair uit Hong Kong wil een nieuw F1-team oprichten) die interesse toont om met een F1-team te starten. De voorwaarden om deel te nemen aan de Formule 1 zijn echter niet mals, er moet een bedrag van tweehonderd miljoen dollar betaald worden bij de inschrijving, die verdeeld wordt onder de bestaande teams. 

De CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali heeft trouwens ook al laten weten dat de sport geen elfde team nodig heeft om succesvol te zijn.