Opmerkelijk: Ook Ferrari breekt met crypto-sponsor en haalt ‘Velas’ van haar F1-bolide

Ferrari
Ferrari

Na de plotse opkomst van de crypto-sponsors in de Formule 1 lijken ze nu geleidelijk aan opnieuw te verdwijnen. Na Red Bull en Mercedes zet nu immers ook Ferrari de samenwerking met een crypto-sponsor stop.

Tijdens het F1-seizoen 2022 hadden maar liefst acht van de tien F1-teams een crypto-sponsor op hun F1-bolide staan. Enkel het Haas F1 team en Williams hadden geen crypto-sponsor terwijl McLaren zelfs twee crypto-sponsors had.

Nadat het crypto-bedrijf FTX in moeilijkheden kwam haalde Mercedes als eerste team haar crypto-sponsor van de wagen. Red Bull volgde wat later met het schrappen van Tezos. De andere overeenkomst met ByBit blijft voorlopig wel bestaan.

Met Ferrari volgt nu echter een nieuw team dat een crypto-sponsor verwijdert. ‘Decalspotters’ heeft immers opgemerkt dat het Zwitserse Velas niet meer in de lijst met officiële partners van Ferrari staat. De stopzetting van de samenwerking is opmerkelijk want Ferrari kondigde eind 2021 een langdurige samenwerking aan. De samenwerking zorgde er zelfs voor dat er heel wat zwart op de F1-bolide en teamkledij van vorig seizoen terug te vinden was. De ‘langdurige’ samenwerking duurde dus slechts één jaar …