Miljardair uit Hong Kong wil een nieuw F1-team oprichten

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Calvin Lo, een miljardair en zakenman uit Hong Kong, heeft te kennen gegeven dat hij graag een nieuw F1-team zou willen oprichten. Mocht dat niet lukken dan is een alternatief plan het overnemen van een bestaand team.

De plannen van Calvin Lo, CEO bij RE Lee International, zijn blijkbaar erg concreet want hij wil al in de loop van de komende twee maanden beslissen over wat hij gaat doen: een nieuw F1-team oprichten of een bestaand team overnemen.

“Gebaseerd op wat ik momenteel zie is het erg ambitieus maar het ziet er naar uit dat het mogelijk is indien alles op zijn plaats valt,” vertelde Lo tegenover ‘BBC Sport’.

“Op basis van de tijdlijnen is het van belang om zo snel mogelijk een beslissing te nemen, niet? Het ziet er zelfs naar uit dat de tijdlijn nu zelfs erg krap is om in 2026 op de grid te kunnen staan.”

Volgens Lo is vooral de financiële stabiliteit van een F1-team op de lange termijn erg belangrijk, vooral omdat zijn eigen interesse puur financieel is en hij het dagdagelijks bestuur van het team niet zal doen.

“Het initiële bedrag bij elkaar krijgen is niet echt het probleem, het draait hem rond hoe lang je het kan volhouden,” aldus Lo. “Momenteel is het redelijk eenvoudig om de liquiditeiten voor één of twee jaar te vinden. Maar hou je het vol voor drie jaar. Vijf jaar?”

“Ik bekijk het puur als een financiële investering. Hoe lang moest ik de kosten dragen?”

De voorbije jaren waren er meermaals plannen om een nieuw team in de Formule 1 te lanceren. Het meest recente project was dat van Mario Andretti. Afwachten of dat van de miljardair in Hong Kong uiteindelijk zal slagen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print