Lewis Hamilton verwezenlijkt droom van zijn broer met een beperking: “Hij bleef maar lachen na zijn dag in de F1-simulator”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft zijn jongere broer een uniek cadeau gedaan: een dag in de F1-simulator van Mercedes. De monteurs van Mercedes hebben daarvoor heel wat werk verricht want de zeven jaar hongere broer van Lewis Hamilton heeft immers een beperking.

In 1992 werd Nicolas twee maanden te vroeg geboren en kreeg hij een cerebrale parese, een bewegingsstoornis die het gevolg is van een beschadiging van de hersenen. Nicolas heeft veel moeite met veel dagdagelijkse handelingen maar dat weerhoudt hem er niet van om in de autosport actief te zijn.

Nicolas zijn grote droom was echter altijd al om te ervaren hoe het is om in een F1-bolide te rijden en die heeft zijn grote broer nu dus zo goed mogelijk proberen verwezenlijken. Niet door hem in een echte F1-bolide te laten testen maar wel in wat daarbij het dichtst in de buurt komt: de Mercedes F1-simulator.

Als zevenvoudig wereldkampioen en rijder van Mercedes klopte Lewis aan bij zijn team en vroeg hij of het mogelijk was om zijn broer te laten testen in de F1-simulator. De monteurs gingen vervolgens aan de slag om de test in de simulator mogelijk maken. Gezien de beperking die Nicolas heeft moesten er aan de simulator verschillende aanpassingen gebeuren maar afgelopen maandag was het zover.

“Eerder dit jaar vroegen Nicolas en ik aan het team of het mogelijk was en het is gelukt,” aldus Hamilton.

“De tijd in de simulator is erg beperkt en niet iets dat normaal mogelijk is voor iemand zoals mijn broer. Het vereiste aanpassingen aan het zitje, het stuurwiel en de pedalen om het mogelijk te maken.”

“Hij heeft een volledige dag in de simulator doorgebracht, hij is zo de eerste persoon met een handicap die dit heeft gedaan. Hij is altijd al een vechter geweest en het is een eer om hem dit te zien doen. De glimlach op zijn gezicht is niet meer weggegaan. Ik wil Mercedes bedanken voor de tijd en het werk dat hierin gekropen is om dit mogelijk te maken en de droom van mijn broer te verwezenlijken.”