Charles Leclerc: “Mercedes zal in 2023 meestrijden voor de titel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een erg uitdagend en teleurstellend seizoen voor Mercedes verwacht Ferrari-rijder Charles Leclerc dat Mercedes er volgend jaar opnieuw zal staan en zal meedoen voor de overwinning.

Mercedes moest tijdens het voorbije seizoen vooral proberen profiteren van de steken die Red Bull en Ferrari bij momenten lieten vallen. Tegen het einde van het seizoen was de Mercedes W13 echter al een stuk competitiever en George Russell slaagde er in Brazilië zelfs in om de race te winnen.

Volgens Charles Leclerc is de vooruitgang die Mercedes doorheen het seizoen wist te boeken een voorbode van een Mercedes dat in 2023 opnieuw zal meedoen voor de wereldtitel.

“Ik geloof dat Mercedes zich opnieuw in de titelstrijd zal mengen,” aldus Leclerc. “We hebben gezien hoeveel ze zich van de eerste tot de laatste race verbeterd hebben. Ik denk dat ze begrepen hebben wat ze fout hebben gedaan. Dat is normaal het teken dat het beter zal gaan. Hopelijk strijden we dan ook volgend jaar met drie teams om de wereldtitel.”

Leclerc werd vervolgens gevraagd of hij een titelstrijd met drie teams verkiest boven een strijd met twee teams.

“Uiteraard,” antwoordde Leclerc. “Niet alleen ik doe dat, ik denk iedereen. Des te meer wagens erin betrokken zijn, des te dichter de wagens zich bij elkaar bevinden, de rijders zijn ook blijer want dan wordt het echt interessant.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print