Toto Wolff: “Ik zie momenteel gelijkenissen tussen Lewis Hamilton en Michael Schumacher”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas ziet gelijkenissen tussen de aanwezigheid van Lewis Hamilton in het team en toen Michael Schumacher zo’n tien jaar geleden deel uitmaakte van het team.

Lewis Hamilton kwam in 2013 in het Mercedes-team, de Brit volgde toen Michael Schumacher op en zal komend jaar al aan zijn elfde seizoen bij Mercedes beginnen. Voor Hamilton en Mercedes vormde dat destijds het begin van een zeer succesvolle dominante periode, vooral sinds de introductie van de V6-hybridemotor in 2014.

Hamilton en Mercedes bevinden zich momenteel echter in een veel moeilijkere situatie. Na jaren van dominantie bevinden ze zich in een compleet andere situatie, een situatie waarin Toto Wolff met Hamilton nu gelijkenissen ziet in de situatie waarin Michael Schumacher zich bevond.

“Ik zou ja zeggen,” antwoordt Toto Wolff tijdens de ‘Beyond The Grid podcast’ of hij Hamilton als deel van het management beschouwt. “Hij is overduidelijk betrokken bij de ontwikkeling van de wagen, zijn aanwezigheid in de fabriek. Maar ik denk dat hij tijdens de raceweekends veel meer een senior-figuur is, misschien wat zoals Michael (Schumacher) dat was in zijn tijd.”

“Of denk ook aan Tom Brady, dat je veel meer wordt dan enkel de speler of de rijder, maar dat je emotioneel deel uitmaakt van het team.”

“Hij is zeker en vast niet iemand die je gewoon onder contract legt, waarbij rijders komen en gaan, dat ze betaald worden en bij de volgende mogelijkheid weg zijn.”