Charles Leclerc: “Ik vrees dat Red Bull tot in 2026 zal blijven domineren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc zullen de concurrenten van Red Bull tot aan de ingrijpende reglementswijziging van 2026 op achtervolgen aangewezen zijn. De kans is volgens Leclerc groot dat Red Bull ook de komende twee seizoenen zal blijven domineren.

Red Bull slaagde er tot dusver dit seizoen al de races te winnen en het ziet er volgens Charles Leclerc niet goed uit voor de concurrentie. Toen de Ferrari-rijder in Zandvoort werd gevraagd naar de kansen om Red Bull volgend jaar bij te benen was hij niet echt optimistisch.

“Dat proberen we te bereiken, zeker en vast, ze hebben een grote voorsprong,” vertelde Leclerc in Zandvoort op donderdag. “Het gaat zeer, zeer moeilijk worden om hen in te halen voorafgaand aan de reglementswijzigingen.

Daarmee verwijst Leclerc naar de nieuwe regels op het vlak van de motor en chassis die de Formule 1 in 2026 zal invoeren. Volgens Leclerc zal Red Bull tot dan een erg groot voordeel hebben op het vlak van de racesnelheid.

“Het is anders dan in het verleden, in die zin dat we er tijdens de kwalificatie veel dichter bij zitten,” aldus Leclerc. “Wanneer we een team normaal zien domineren dan is dat tijdens zowel de kwalificatie als de race. Maar nu, om welke reden dan ook met Red Bull, is dat veel meer tijdens de race dan tijdens de kwalificatie.”

“De verschillen zijn veel groter tijdens de race dan in de kwalificatie. Dat is waarom we vooral aan de racesnelheid proberen te werken, omdat Red Bull zo’n grote voorsprong heeft.”

“Er rest ons nog veel werk te doen. We hebben de komende races enkele ontwikkelingen die ons een stap vooruit kunnen brengen.”

“Maar ook met deze wagen hebben we enkele onaangename verrassingen want deze wagens zijn zo gevoelig dat een kleine verandering een erg grote invloed kan hebben. Hopelijk zal dat bij ons ook het geval zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner