GP van Nederland: eerste oefensessie: Max Verstappen door de grindbak maar wel de snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Nederland de snelste tijd gereden. Op het circuit van Zandvoort was Verstappen zo’n drie tienden sneller dan Fernando Alonso die in de Aston Martin de tweede tijd reed.

Na enkele weken zomerpauze trekt het F1-circus zich opnieuw op gang. Met de ‘Dutch GP’ op het circuit van Zandvoort krijgt Max Verstappen als wk-leider meteen zijn thuisrace voorgeschoteld, een race die hij sinds de terugkeer op de kalender steeds heeft weten te winnen, een reeks die hij ongetwijfeld wil doortrekken.

Verschillende teams maakten van de oefensessie gebruik om nieuwe updates uit te testen. Voor het meten van de luchtstroom rondom de wagen haalde het AlphaTauri-team haar ‘aero rakes’ boven.

Verder was het voor de teams en rijders vooral zoeken naar een goede balans. De limieten van het circuit en de wagen opzoeken was daarbij cruciaal en op dat vlak ging Fernando Alonso even in de fout.

Zo’n kwartier voor het einde van de eerste oefensessie kregen we een rode vlag omdat Nico Hulkenberg spinde en in de grindbak was beland. Ernstig beschadigd was zijn Haas F1-bolide niet maar uiteraard moest zijn wagen in veilige omstandigheden verwijderd worden.

Ook Max Verstappen ging helemaal aan het einde van de eerste oefensessie even in de fout en door de grindbak. Gelukkig voor Verstappen zonder ernstige gevolgen en grote schade aan zijn wagen.

Uiteindelijk was het thuisrijder en grote favoriet Max Verstappen die de eerste oefensessie als snelste afsloot, dit uiteraard tot dolle vreugde van het thuispubliek. Fernando Alonso volgde op zo’n drie tienden, Lewis Hamilton vervolledigde de top drie.