Lewis Hamilton: “Ik vrees dat Charles Leclerc gelijk heeft over Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vreest net als Charles Leclerc dat Red Bull ook de komende jaren de Formule 1 zal domineren en dat de concurrentie tot aan de ingrijpende reglementswijziging in 2026 zal moeten wachten om Red Bull in te halen.

Charles Leclerc werd op donderdag in Zandvoort gevraagd wat zijn verwachtingen voor volgend jaar zijn. De Monegask liet zich redelijk pessimistisch uit over de kansen om Red Bull in te halen en de dominantie van de renstal te doorbreken, zelfs de komende twee jaar.

Leclerc liet verstaan dat het waarschijnlijk tot in 2026, wanneer er een nieuw reglement op het vlak van motor en chassis wordt geïntroduceerd, zal duren om Red Bull bij te halen. Geen goede vooruitzichten dus maar het is een mening die ook Lewis Hamilton deelt.

“We hebben geen reglementswijziging die er op korte termijn zit aan te komen dus ik hoop dat dit niet zal gebeuren,” antwoordde Hamilton op de vraag of Red Bull tot in 2025 zal domineren. “Het feit is dat ze zo’n grote voorsprong hebben dat ze waarschijnlijk al maanden voor al de andere teams aan de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar zijn begonnen.”

“Ze staan 100-200 punten voor in het kampioenschap dus het is best mogelijk dat Charles gelijk heeft maar we proberen erg snel te ontwikkelen om zo de kloof te dichten.”

“Of we daarin slagen dat zullen we volgend jaar zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner