Charles Leclerc: “Ik wist voor ik mijn nieuw contract tekende dat Ferrari met Lewis Hamilton aan het onderhandelen was”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de presentatie van de Ferrari SF-24 heeft Charles Leclerc onthult dat hij al voor het ondertekenen van zijn contractverlenging bij Ferrari wist dat Ferrari met Lewis Hamilton aan het onderhandelen was.

“Zo’n deals worden niet van de ene op de andere dag beklonken, het vergt tijd en ik wist van de besprekingen voor ik mijn contract bij Ferrari verlengde. Het kwam voor mij dan ook niet als een verrassing nadat ik had getekend,” aldus Leclerc. “Lewis is een ongelooflijke rijder, de meest succesvolle in de geschiedenis en met erg veel ervaring ook die hij naar het team meebrengt en overduidelijk ook voor mezelf, wat erg goed is.”

“Maar Carlos was ook geweldig en we hebben nog één jaar samen om te proberen ons uiterste best te doen.”

Na de bekendmaking van de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025 heeft Charles Leclerc al contact gehad met Hamilton.

“Ik heb al gesproken met Lewis, zeker toen alles aangekondigd werd en officieel bevestigd was,” aldus Leclerc. “We hebben elkaar uiteraard al gestuurd. Hij is een geweldige kampioen die enorm veel successen heeft behaald.”

“Het is altijd interessant om een nieuwe teamgenoot te hebben aangezien je andere dingen leert op het vlak van hoe te werken en te rijden. Dat is zeker het geval wanneer je nieuwe teamgenoot een zevenvoudig F1-kampioen is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print