Na de livery, nu de wagen: McLaren MCL38 officieel voorgesteld

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft de MCL38 officieel voorgesteld. Eerder had McLaren als eerste team haar nieuwe livery voor het F1-seizoen 2024 voorgesteld maar dat was nog maar alleen de livery, nu is ook de wagen voor 2024 dus te zien.

Op 16 januari verraste McLaren iedereen door plots haar nieuwe livery voor het F1-seizoen 2024 te onthullen. Die livery kenmerkt zich door naast oranje ook veel zwart, meer bepaald carbon, te gebruiken. Door redelijk was carbon onbeschilderd te laten kan er gewicht bespaard worden wat dan uiteraard weer de prestaties van de wagen ten goede komt.

Vorig jaar begon McLaren erg moeizaam aan het seizoen maar dankzij enkele belangrijke upgrades tijdens het seizoen zette het een belangrijke stap vooruit. Uiteindelijk slaagde het er zo in om als vierde in het constructeurskampioenschap te eindigen.

Net als vorig jaar vormen Oscar Piastri en Lando Norris het rijdersduo bij McLaren. Zij moeten er samen met de MCL38 voor zorgen dat McLaren de kloof met de absolute top weet te dichten en eindelijk opnieuw voor overwinningen kan strijden. Of de McLaren MCL38 daartoe in staat zal zijn, dat komen we binnenkort te weten.