Charles Leclerc in de wolken door verrassend podium in Silverstone

Ferrari is een team in crisis en daarom doet het voor Charles Leclerc des te meer deugd om met een gelukje op het podium te eindigen in Silverstone.


Leclerc had nooit verwacht om in Silverstone op het podium te eindigen want ondanks zijn puike prestatie in de kwalificatie die hem een vierde plaats op de grid opleverde zijn de Mercedessen en Max Verstappen al een heel seizoen een maatje te groot.

Een lekke band voor Valtteri Bottas in de slotfase van de race zorgde er echter voor dat de jonge Monegask nog als derde over de finish kwam.

“Ik ben erg blij met de derde plaats, ook al weet ik dat we daar met de nodige dosis geluk terechtgekomen zijn,” vertelde Leclerc de verzamelde media direct na de race. “Maar zelfs toen we nog op de vierde plaats reden was ik erg blij met de manier waarop we de race hebben aangepakt.”

“Ik denk dat we er vandaag het maximale hebben uitgehaald. We willen niet te lang voor de vierde plaats vechten, maar ik ben erg blij dat we alles hebben gegeven en alles wat we in eigen handen hadden, gemaximaliseerd hebben.”

“In termen van strategie en bandenmanagement was het niet gemakkelijk, maar we hebben het laten werken. De prestaties van de auto zijn nog niet zoals we het willen maar we hebben elke kans gegrepen en ik ben erg blij met vandaag.”

Leclerc heeft vandaag vertrouwen getankt en kijkt uit naar de volgende race in Silverstone volgend weekend.

“Het was een zeer lastige race,” gaat hij verder. “We hebben dit weekend een paar dingen geleerd en ik hoop dat we volgend weekend kunnen verbeteren.”

“We zullen nog steeds zo agressief zijn als de aanpak die we voor dit weekend hebben gekozen, in de zin van downforce, wat het nog moeilijker maakt voor de race en de bandenslijtage.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print