Hamilton na dramatische finish: “Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen”

Lewis Hamilton slaagde erin om na een klapband op drie banden de finish te bereiken en de GP van Groot-Brittannië te winnen. De Brit besefte kort na de race pas waaraan hij was ontsnapt.


“Tot aan de laatste ronde zag het er allemaal goed uit en verliep alles erg vlot,” zei Hamilton na afloop van de race. “Valtteri was ongelooflijk hard aan het pushen. Ik probeerde mijn linker voorband wat te managen en het leek alsof hij dat helemaal niet deed.”

Hamilton was op zijn hoede toen hij te horen kreeg dat teamgenoot Valtteri Bottas een klapband had gekregen. Op zijn eigen wagen leken er echter geen problemen te zijn.

“Toen ik hoorde dat zijn band het had begeven keek ik naar mijn banden en alles leek goed te zijn. De wagen deed het goed, er was geen probleem. Ik dacht dan ook dat het goed zat.”

“Tijdens de laatste ronden begon ik wat in te houden en plots op het rechte stuk begaf mijn band het. Ik zag plots dat de vorm van de band veranderde.”

“Toen ik remde was ik pas zeker dat de band het had begeven, je kon echt zien dat de band van de velg ging.”

“Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen,” gaf Hamilton toe. “Misschien hadden we aan het einde van de race nog een pitstop moeten maken toen we de klapbanden zagen.”

Hamilton slaagde er echter in om op zijn drie andere banden de finish te halen en zo vijfentwintig belangrijke punten voor de titelstrijd te behalen. Daardoor loopt Hamilton nu tot dertig punten uit op Valtteri Bottas die veel minder geluk kende.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner