Charles Leclerc is hoopvol: “Als we dit in Suzuka kunnen herhalen dan ziet de toekomst er goed uit”

Ferrari
Ferrari

Volgens Charles Leclerc, die zelf naast het podium finishte maar wel teamgenoot Carlos Sainz zag winnen, heeft Ferrari de voorbije weken met haar F1-bolide een belangrijke stap vooruit gezet. Of die belangrijke stap vooruit goed genoeg is zal komend weekend in Suzuka moeten blijken.

“Ik hoop echt dat we dit in Suzuka kunnen herhalen,” vertelde Charles Leclerc na de race in Singapore. “Ik kijk er echt naar uit om te zien of we dat kunnen doen, dat zou echt een goed signaal voor de toekomst zijn.”

“Zoals ik in Zandvoort heb gezegd, we hebben veel tests gedaan. In Monza wilden we die tests bevestigd zien en beter onze wagen zien te begrijpen Vanaf dan hebben we alles toegepast en hebben we een grote stap vooruit gezet.”

“Dat gezegd zijnde, Singapore was historisch gezien een zeer goed circuit voor ons en we moeten nu nog één race wachten om te zien of we op het vlak van consistentie echt zo’n grote stap vooruit hebben gezet, of dat het eenmalig was.”

Leclerc en Sainz ondervonden vooral problemen met de consistentie van de SF-23, de Ferrari F1-bolide was erg wispelturig, de wagen was daarbij vooral erg onstabiel in bochten die tegen hoge snelheid moesten genomen worden. Daarvan zijn er uiteraard minder in Singapore en meer in Suzuka, waar Ferrari dus zal moeten zien te bevestigen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023