Charles Leclerc kiest bijzondere race als ‘mooiste van het seizoen’: “Dat voelde toen zeer goed”

Ferrari
Ferrari

Voor Charles Leclerc was het voorbije jaar een seizoen met ups en downs. Er waren erg mooie momenten maar ook erg moeilijke, ontgoochelende en frustrerende momenten. In een terugblik op het voorbije seizoen selecteerde Leclerc zijn mooiste moment van het seizoen.

Na een erg sterk seizoensbegin, waarbij Leclerc en Ferrari erg sterk presteerden en optimaal profiteerden van de steken die Red Bull liet vallen, volgde een veel moeilijker en wisselvallig seizoen. Het resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats voor zowel Ferarri als Leclerc.

Die laatste werd gevraagd wat zijn mooiste moment van het seizoen was. Leclerc koos de race in Oostenrijk, een race die Leclerc wist te winnen onder erg moeilijke omstandigheden want hij leek een probleem te ondervinden met zijn F1-bolide maar toch nipt te winnen. Die overwinning kwam er bovendien ook na enkele moeilijke en teleurstellende races. Teamgenoot Carlos Sainz moest in Oostenrijk dan weer opgeven nadat zijn Ferrari F1-bolide in brand vloog.

“Mijn beste race was waarschijnlijk Oostenrijk,” aldus Leclerc. “Na de races daarvoor die niet goed verliepen voelde ik me zeer goed. We hadden een erg goed bandenmanagement, een zeer goede snelheid van de eerste tot de laatste ronde. Het voelde goed.”

Leclerc was ook lovend over de F1-bolide die Ferrari bouwde, de F1-75 was volgens Leclerc onder bepaalde omstandigheden bijzonder sterk en snel.

“Op nieuwe banden en met weinig brandstof hadden we een zeer sterke wagen. Het gevoel was zeer goed,” aldus Leclerc.

“Op zondag ondervonden we wat meer problemen, zeker met de bandendegradatie. We ondervonden moeilijkheden om de wagen op het vlak van de banden soms goed te laten presteren en daarvoor betaalden we de prijs op zondag.”

“We hadden een zeer, zeer snelle wagen op zaterdag maar het was allemaal wat moeilijker op zondag.”