Charles Leclerc krijgt een bijzonder cadeau van Ferrari

Charles Leclerc - Instagram
Charles Leclerc - Instagram

Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft vandaag een zeer bijzonder cadeau thuis geleverd gekregen: de Ferrari F1-bolide waarmee hij in 2019 zijn eerste twee overwinningen behaalde.

Leclerc plaatste ’s morgens op zijn Instagram-story een foto van een wagen onder een doek met daarbij de tekst: “Er is iets speciaal bij mij thuis geleverd”.

Een paar uur later volgde een foto van de Ferrari SF90 waarmee Leclerc zijn eerste twee overwinningen in de Formule 1 behaalde. De F1-bolide krijgen waarmee je je eerste F1-overwinning behaalde, het is één van de mooiste geschenken die je als F1-piloot kan krijgen.

Leclerc behaalde zijn eerste F1-overwinning tijdens de GP van België. Het was een fel bevochten en zeer emotionele eerste overwinning in de Formule 1 want daags voordien was F2-piloot Anthoine Hubert overleden na een verschrikkelijke crash. Leclerc droeg zijn eerste overwinning dan ook op aan Hubert.

Amper een week later behaalde Leclerc in dezelfde Ferrari SF90 zijn tweede overwinning op het legendarische hogesnelheidscircuit van Monza. Het was de eerste Ferrari-overwinning in bijna tien jaar en dat zorgde voor dolle taferelen bij de Tifosi.

Naast twee overwinningen veroverde Leclerc ook zeven poleposities tijdens het F1-seizoen 2019.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022